Λαυράκι ψητό με αρωματικά χόρτα
6 Ιουλίου, 2018Συριανή πικάντικη σάλτσα με ντομάτα
6 Ιουλίου, 2018
ΥΛΙΚΑ
• 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• ¼ κούπας λιωμένο βούτυρο
• χυμό 1 ½ λεμονιού
• 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
• ½ κούπα ψιλοκομμένο βασιλικό
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• αλάτι
• άσπρο πιπέρι
• φρέσκες γαρίδες καθαρισμένες
• καλαμάκια για σουβλάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
- Σε ένα ρηχό μπολ ανακατέψτε το λάδι και το λιωμένο βούτυρο.
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το βασιλικό, το σκόρδο και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετήστε τις γαρίδες στο μείγμα, καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Προθερμαίνετε την ψησταριά Campingaz.
- Βγάλτε τις γαρίδες από το μείγμα που τις μαρινάρετε και περάστε τις στα καλαμάκια.
- Τοποθετήστε τα καλαμάκια στη σχάρα και ψήστε τα για 4 λεπτά από κάθε πλευρά