Σολομός ψημένος με κρέμα αβοκάντο
6 Ιουλίου, 2018Κεμπάπ αρνίσιου κιμά με tabasco
6 Ιουλίου, 2018
ΥΛΙΚΑ
-
1 συκωταριά από αρνί (συκώτι, γλυκάδια, πνευμόνι, σπλήνα)
-
4-5 μεγάλα έντερα
-
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τη συκωταριά και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, σαν μεγάλες μπουκιές.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα έντερα καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. (Προαιρετικά στύβουμε λεμόνι στα έντερα και τα αφήνουμε στο ψυγείο να ασπρίσουν.)
- Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι, αρκετή ρίγανη και το σκόρδο.
- Πασπαλίζουμε τη συκωταριά με το παραπάνω μείγμα. Περνάμε στη σούβλα της Campingaz® εναλλάξ το συκώτι, το πνευμόνι, λίγα γλυκάδια και την σπλήνα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Καρφώνουμε το έντερο στην άκρη της σούβλας και το τυλίγουμε γύρω από την συκωταριά μέχρι να σκεπαστεί καλά και να δεθούν τα κομμάτια. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα έντερα.
- Προθερμαίνουμε την ψησταριά υγραερίου της Campingaz® και ψήνουμε για 2 – 2,5 ώρες μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.