• 6 φέτες φιλέτο σολομού, 3,5 cm πάχος η καθεμιά
• 3 αβοκάντο
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 2 φρέσκα κρεμμύδια
• 3 λεμόνια
• 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
• 10 κλωναράκια άνηθο
• 2 κουταλιές της σούπας πράσινο Tabasco (ταμπάσκο)
• άσπρο πιπέρι χοντροκομμένο
• άσπρο πιπέρι τριμμένο
• θαλασσινό αλάτι
• λάδι
Στύβετε τα λεμόνια και κόβετε σε ψιλές φέτες τα φρέσκα κρεμμύδια.
Κόβετε τα αβοκάντο στα δύο.
Γυρίζετε διαμετρικά αντίθετα τα δύο μέρη για να χωριστούν από το κουκούτσι, τα ξεφλουδίζετε και τα βάζετε στη λεκάνη ενός μίξερ με το χυμό λεμονιού, τα κομμένα κρεμμύδια, το Tabasco, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Τα ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια παχιά κρέμα.
Την καλύπτετε με μεμβράνη για τρόφιμα και την βάζετε σε δροσερό μέρος
Ξεφλουδίζετε τα ξερά κρεμμύδια, τα κόβετε σε παχιές ροδέλες και τα περιχύνετε με λάδι. Αφού προθερμάνετε την ψησταριά CAMPINGAZ®, λαδώνετε τις φέτες σολομού και τις βάζετε πάνω στη σχάρα (η μεριά με το δέρμα από κάτω), βάζοντας γύρω-γύρω τις ροδέλες από τα ξερά κρεμμύδια. Αφήνετε να ψηθούν για 15’(το δέρμα να μην σκουρύνει πολύ). Μοιράζετε τις φέτες σολομού και τις ροδέλες κρεμμυδιών σε 6 πιάτα. Πασπαλίζετε το σολομό με θαλασσινό αλάτι.
Συνοδεύετε με την κρέμα αβοκάντο.