Υλικά
- 150 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
- 200 γρ. τοματίνια
- 200 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια
- 1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 ρίζες φινόκιο
- ελαιόλαδο
- χοντρό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- καλαμάκια για σουβλάκια
Για τις μπριζόλες
μπριζόλες, πανσέτες ή φιλέτα χοιρινά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη ή δενδρολίβανο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Για τα σουβλάκια λαχανικών:
- Βράζετε τα κρεμμύδια χωρίς να τα ξεφλουδίσετε για 10 λεπτά, τα στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν τα ξεφλουδίζετε.
- Πλένετε τα τοματίνια.
- Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε κομμάτια.
- Καθαρίζετε και τα μανιτάρια.
- Καθαρίζετε το φινόκιο και το κόβετε σε τέταρτα.
- Καρφώνετε τα λαχανικά εναλλάξ στα καλαμάκια, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά στην ψησταριά CAMPINGAZ®.
- Πριν τα σερβίρετε, τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.
Για το κρέας: Πλένετε και στεγνώνετε καλά το κρέας σε χαρτί κουζίνας και το αλείφετε με ελαιόλαδο. Το τοποθετείτε στην ψησταριά CAMPINGAZ®. Μόλις ψηθεί από την μία πλευρά, το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη (ή δενδρολίβανο) και το ψήνετε και από την άλλη. Σερβίρετε το κρέας με τα σουβλάκια λαχανικών.