Κρέατα & Πουλερικά

Σουβλάκια λαχανικών και μπριζόλες

Υλικά

  • 150 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 200 γρ. τοματίνια
  • 200 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια
  • 1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 ρίζες φινόκιο
  • ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • καλαμάκια για σουβλάκια

Για τις μπριζόλες

  • μπριζόλες, πανσέτες ή φιλέτα χοιρινά

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • ρίγανη ή δενδρολίβανο

  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Για τα σουβλάκια λαχανικών:
  2. Βράζετε τα κρεμμύδια χωρίς να τα ξεφλουδίσετε για 10 λεπτά, τα στραγγίζετε και μόλις κρυώσουν τα ξεφλουδίζετε.
  3. Πλένετε τα τοματίνια.
  4. Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε κομμάτια.
  5. Καθαρίζετε και τα μανιτάρια.
  6. Καθαρίζετε το φινόκιο και το κόβετε σε τέταρτα.
  7. Καρφώνετε τα λαχανικά εναλλάξ στα καλαμάκια, τα αλείφετε με ελαιόλαδο και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά στην ψησταριά CAMPINGAZ®.
  8. Πριν τα σερβίρετε, τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.

Για το κρέας: Πλένετε και στεγνώνετε καλά το κρέας σε χαρτί κουζίνας και το αλείφετε με ελαιόλαδο. Το τοποθετείτε στην ψησταριά CAMPINGAZ®. Μόλις ψηθεί από την μία πλευρά, το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη (ή δενδρολίβανο) και το ψήνετε και από την άλλη. Σερβίρετε το κρέας με τα σουβλάκια λαχανικών.