• 2 ψαρονέφρια μέτρια
• 1 ½ λίτρο κρασί κόκκινο αρωματικό
• 300 γρ. μαρμελάδα σύκο
• Κόκκοι μαύρο πιπέρι
• Αλάτι
• Πιπέρι
Ένας πολύ καλός συνδυασμός με το συγκεκριμένο κρέας είναι η πικάντικη μαρμελάδα σύκου που παρασκευάζεται με τον εξής τρόπο.
Σπάμε σε χοντρά κομμάτια τους κόκκους του πιπεριού και τα ανακατεύουμε μαζί με την μαρμελάδα σύκου την οποία την χτυπάμε σε ένα blender.
Λίγο πριν αποσύρουμε τα κρέατα από την φωτιά ζεσταίνουμε την μαρμελάδα με το πιπέρι και συνοδεύουμε το κρέας μας.
* Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και του περιοδικού Gourmet