5 πικάντικα λουκάνικα κατάλληλα για γκριλ (ιδανικά chorizo)
5 μικρές μπαγκέτες τύπου σάντουιτς
Για τη σάλτσα:
1 κ. γλυκού (5 γρ.) ρίγανη
1 κ. γλυκού (5 γρ.) κoλίανδρο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
15 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα κόκκινο καυτερό πιπέρι
1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κ. γλυκού μέλι
3 σκελίδες σκόρδο
60 ml ελαιόλαδο
3 κ. της σούπας ξύδι από κρασί
αλάτι και μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα, βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρεμμύδι και το μαϊντανό σε ένα πολυμιξεράκι και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό, ανακατεύουμε κι αφήνουμε τη σάλτσα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα.
Ψήνουμε τα λουκάνικα στην ψησταριά ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν κριτσανιστά
Τα τοποθετούμε μέσα στις μπαγκέτες που έχουμε κόψει κατά μήκος, και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα chimichurri.