Κινέζικα τηγανιτά λαχανικά
6 Ιουλίου, 2018Φιλέτο σολoμού με κρούστα από σησάμι
9 Ιουλίου, 2018
ΥΛΙΚΑ
-
1 κιλό μοσχαρίσιες μπριζόλες με το λίπος τους
-
1 κ. σούπας πιπερόριζα ψιλοκομμένη
-
1 κ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
-
3 κ. σούπας σάλτσα σόγιας
-
αλάτι
-
μαύρο πιπέρι

Αρκετά εύκολη συνταγή

Για 5 άτομα

Χρόνος ετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφαιρούμε εν μέρει το λίπος από το κρέας και το κόβουμε σε φέτες των 180-200 γρ.
- Ετοιμάζουμε μαρινάδα με την πιπερόριζα, τα φύλλα κόλιανδρου και τη σάλτσα σόγιας. Τοποθετούμε τις μερίδες κρέατος σε πιατέλα και ραντίζουμε με τη μαρινάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Προσοχή, δεν χρειάζεται πολύ αλάτι, γιατί η σάλτσα σόγιας είναι ήδη αρκετά αλμυρή.
- Ψήνουμε το κρέας στο πλατό, προσθέτοντας τριμμένο μαύρο πιπέρι από πάνω.