4 μερίδες λαβράκι (χωρίς λέπια και εντόσθια)
Για τη sauce vierge:
2 μέτριες ντομάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
χυμός ενός λεμονιού
1/4 ματσάκι μαϊντανό (όχι σγουρό)
100ml ελαιόλαδο
αλάτι
Η συμβουλή του σεφ
Για τη σάλτσα:
1 Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο, αφαιρούμε τα σπόρια, έπειτα τις
ψιλοκόβουμε.
2 Πλένουμε το μαϊντανό και τον ψιλοκόβουμε, στύβουμε το λεμόνι και
ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι.
3 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το
ελαιόλαδο και το αλάτι.
Για το ψάρι:
1 Ζεσταίνουμε το πλατό της ψησταριάς.
2 Στεγνώνουμε το ψάρι με χαρτί κουζίνας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
3 Τοποθετούμε το ψάρι στο πλατό για 7-8 λεπτά την κάθε πλευρά.
4 Το περιχύνουμε με τη σάλτσα.