Κρέατα & Πουλερικά

Πίτσα με μοτσαρέλλα και ρόκα

Εύκολη συνταγή

Για 4 άτομα

Χρόνος ετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ αλεύρι

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 20 γρ νωπή μαγιά

Για την επικάλυψη

  • 100 ml σάλτσα ντομάτα

  • 2 ντομάτες
  • 2 μοτσαρέλλες αγελάδος
  • μερικές μαύρες ελιές
  •  ελαιόλαδο
  • ρόκα (όση θέλουμε)

Η συμβουλή του σεφ

1. Η μαγιά δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με το αλάτι. – 2. Μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκο βασιλικό ή φασκόμηλο στη ζύμη. – 3. Η μοτσαρέλλα βουβαλιού (Mozzarella di Buffala ) δεν αντέχει την απότομη υψηλή θερμοκρασία, γίνεται λαστιχωτή. – 4. Για να κάνουμε τη σάλτσα ντομάτα πιο νόστιμη, μπορούμε να τσιγαρίσουμε δύο σκελίδες σκόρδο σε ένα τηγανάκι, σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε 400 γρ. ντομάτα κονκασσέ με μια κουταλιά ζάχαρη, και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι. Μαγειρεύουμε 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Ανάβουμε την ψησταριά και κλείνουμε το καπάκι (θερμοκρασία = 250°C)

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι. Αφήνουμε 10 λεπτά να κάνει φουσκάλες.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, κάνουμε μια γούβα στη μέση, προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και τη μαγιά.
  3. Ανακατεύουμε καλά, έπειτα ζυμώνουμε για δέκα περίπου λεπτά.
  4. Όταν η ζύμη γίνει απαλή και ελαστική, τη βάζουμε να φουσκώσει σε ένα αλευρωμένο μεγάλο μπολ, καλυμμένη με μια πετσέτα, σε μέρος με θερμοκρασία περίπου 25°C, καιτην αφήνουμε ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Διπλώνουμε τη ζύμη κι έπειτα την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια,ανοίγοντάς την με πλάστη σε σχήμα στρογγυλό, πάχους 5 χιλιοστών.
  6. Αλευρώνουμε ελαφρά τον ανοξείδωτο δίσκο της Culinary Modular κεραμικής επιφάνειας για Pizza και τοποθετούμε επάνω τη ζύμη.

Για την πίτσα

  1. Κόβουμε τη μοτσαρέλλα και τις (ξεσποριασμένες) ντομάτες σε λεπτές φέτες.
  2. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση σάλτσα ντομάτα πάνω στη ζύμη, τοποθετούμε επάνω τις φέτες φρέσκιας ντομάτας και μοτσαρέλλας, έπειτα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  3. Κλείνουμε το καπάκι της ψησταριάς και ψήνουμε για 4-5 λεπτά.
  4. Βγάζουμε την πίτσα από την ψησταριά και προσθέτουμε τις ελιές και τη ρόκα πριν σερβίρουμε.