16 γαρίδες
Για τη σάλτσα teriyaki
100 ml σάλτσα σόγιας
1 κ. γλυκού τριμμένη πιπερόριζα
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
50 ml ξύδι
1 κ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 κ. γλυκού κορν φλάουρ
Η συμβουλή του σεφ
Για τη σάλτσα teriyaki:
1 Βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι να πάρουν βράση.
2 Προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπερόριζα.
3 Αφήνουμε να εξατμιστεί το υγρό ώσπου να γίνει μισή ποσότητα, και έπειτα προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Για τις γαρίδες:
1 Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας τα κεφάλια και τις ουρές.
2 Ζεσταίνουμε το πλατό της ψησταριάς
3 Περιχύνουμε τις γαρίδες με λίγη σάλτσα teriyaki και τις αφήνουμε στο πλατό 1 – 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.
4 Σερβίρουμε τις γαρίδες με την υπόλοιπη σάλτσα teriyaki.